|
بورس از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده معاف شد
معاملات بورس تهران براساس قانون جديد، از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده معاف شد. به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، پس از تصويب قانون ماليات بر ارزش افزوده در سال گذشته، معاملات بورس تهران علاوه بر كارمزدي كه از سوي كارگزاران دريافت ميشد مشمول پرداخت 3درصد ماليات بر ارزش افزوده نيز شد، اما بهتازگي و پس از تصويب قانون جديد توسعه ابزارها و نهادهاي مالي، سهامداران بورس تهران از اين پس از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده معاف هستند.
براساس قانون ماليات بر ارزش افزوده كه براي نخستين بار در ايران از مهر ماه سال گذشته اجرايي شد، علاوه بر حوزههاي مختلف اقتصاد، سازمان بورس به همراه شركتهاي بورس، بورس كالا و سپردهگذاري مركزي اوراق بهادار و كارگزاران كه در قبال ارائه خدمات كارمزد دريافت ميكنند بايد ماليات بر ارزش افزوده 3درصدي پرداخت ميكردند.
از سوي ديگر تمامي خدمات شركتهاي كارگزاري به مشتريان مانند خريد و فروش سهام، كارگزار معرف، صندوقهاي سرمايهگذاري و سبدگرداني و... مشمول ماليات بر ارزش افزوده 3 درصدي شده بودند.
17بهمن حسن قاليباف اصل، مديرعامل بورس اوراق بهادار از حذف پرداخت ماليات بر ارزش افزوده در معاملات بازار سهام خبر داد. وي در اين باره توضيح داد: پس از تصويب قانون ماليات بر ارزش افزوده، علاوه بر كارمزد معاملات، 3 درصد نيز بابت ماليات بر ارزش افزوده در نظر گرفته شد كه اين قانون با توجه به تصويب قانون توسعه ابزارها و نهادهاي مالي بورس منتفي شد.
علي صالحآبادي، رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار هم با اعلام اجرايي شدن قانون توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد از 15 بهمن، گفت: در نخستين گام اجراي اين قانون، عوارض كارمزد اوراق بهادار حذف ميشود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه ايران، وي با بيان اينكه از روز پنجشنبه، قانون توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد در بازار سرمايه لازمالاجرا شده است، افزود: در نخستين گام، عوارض كارمزد معاملات اوراق بهادار حذف ميشود تا بخشي از هزينههاي بازار سرمايه كاهش يابد.
كمشدن هزينه معاملات
رئيس اداره امور بورسها و بازارهاي سازمان بورس و اوراق بهادار در اينباره گفت: كارگزاريها و نهادهاي مالي با آغاز اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده در بازار سرمايه، بايد اين عوارض و ماليات را پرداخت ميكردند.
محمود رضا خواجه نصيري با اشاره به اينكه براساس 2 بند از قانون جديد، عوارض در بازار سرمايه حذف ميشود، افزود: در بخشي از اين قانون، عوارض براي نهادهاي واسط و نقل و انتقالدهنده حذف ميشود.
رئيس اداره امور بورسها و بازارهاي سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: براساس مادهاي ديگر از اين قانون، كارگزاران و نهادهاي مالي كه در گذشته مشمول قانون ماليات بر ارزش افزوده بودند، از پرداخت اين ماليات معاف ميشوند.
خواجهنصيري با بيان اينكه هرگونه كاهش عوارض و ماليات در بازار سرمايه كشور منجر به كم شدن هزينههاي معاملات اوراق بهادار ميشود، گفت: از آنجا كه خريد و فروش با سود اندك توجيهپذيرتر است، سرمايهگذاران پس از كاهش عوارض و ماليات، سريعتر براي سرمايهگذاري و گردش معاملاتي تصميمگيري ميكنند.
|